Cei mai bogați oameni din lume în 2016. Forbes a publicat lista miliardarilor planetei

Binecunoscuta revistă economică Forbes a publicat clasamentul miliardarilor pe anul 2016. Averile majorității bogaților lumii din top 20 au scăzut față de anul anterior, cel mai mare perdant fiind magnatul mexican Carlos Slim în domeniul telecomunicațiilor. Primii 20 de miliardari ai planetei au pierdut impresionanta sumă de peste 70 miliarde de dolari față de anul 2015, potrivit clasamentului Forbes. Mai mult de 70 de miliarde dolari (50 miliarde de lire sterline sau 64 miliarde de euro) au pierdut primii 20 cei mai bogați oameni din lume, ca urmare a crizei de pe piețele financiare ale lumii, de anul trecut, averile cumulate ale acestora ajungând la 827 miliarde de dolari față de 899 miliarde câte aveau anul trecut. De asemenea, raportul Forbes arată că numărul miliardarilor la nivel global a scăzut de la 1.826 la 1.810. Lista continuă să fie dominată de bărbați, dintre cei 1.810 miliardari, doar 190 sunt femei, în scădere de la 197 în 2015, conform The Guardian. Magnatul telecomunicațiilor din America Latină, mexicanul Carlos Slim, care și-a văzut averea scăzând de la 77 miliarde dolari la doar 50 de miliarde într-un an, este perdantul anului. Cel mai bogat om din lume din lista Forbes rămâne fondatorul Microsoft și filantropul Bill Gates, cu o avere de 75,8 miliarde de dolari (69,8 miliarde euro), urmat de spaniolul Amancio Ortega (67 miliarde dolari), omul de afaceri care deține concernul Zara, dar și alte afaceri în industria îmbrăcămintei și a modei. Investitorul american Warren Buffett, completează podiumul celor mai bogați oameni ai planetei cu o avere de 60,8 miliarde $.
Citeste si:  Decizie socanta a unui tribunal din Austria
  Cel care a urcat cel mai mult în top față de anul trecut este Mark Zuckerberg, fondatorul și șeful Facebook, a cărui avere a crescut cu 11,2 miliarde $ ajungând la o valoare netă totală de 44,6 miliarde dolari. Zuckerberg este în acest an al șaselea cel mai bogat om din lume, în spatele Jeff Bezos (fondatorul Amazon), care este pe poziția a 4-a și de perdantul Carlos Slim, care a coborât de pe locul al doilea tocmai pe treapta a cincea a topului. Topul zece este completat de alți patru miliardari din SUALarry Ellison (Oracle), Michael Bloomberg (fondatorul trustului care îi poartă numele), Charles Koch și David Koch reprezentanții familiei care deține concernul Koch Industries, potrivit Forbes. Singurele femei prezente în top 20 sunt Liliane Bettencourt, moștenitoarea imperiului L’Oreal și Alice Walton, fiica fondatorului gigantului Wal-Mart, Sam Walton, ambele moștenind averile de la părinții lor. Cea mai bogată femeie care a realizat averea pe cont propriu este Zhou Qunfei, care a acumulat  5,9 miliarde de dolari, ea fiind fondatoarea producătorul touchscreen Technology Lens, conform theguardian.com
Citeste si:  LOVITURĂ POLITICĂ! Măsura care aruncă în aer mandatul lui VLADIMIR PUTIN! Mii de oameni, în stradă
  SUA rămân pe primul loc cu cei mai mulți miliardari, 540 de cetățeni americani ajungând pe lista selectă a bogaților lumii. Un număr de 489 vin din Europa (bogăția miliardarilor de pe bătrânul continent fiind în creștere cu aproape 50 %). China are cei mai mulți miliardari, după SUA, cu un număr de 251; Germania este pe al treilea loc, cu 120 și India este pe poziția a patra, cu 84 miliardari, iar Marea Britanie are 50 de bogați care au o avere de peste un miliard de dolari americani.
 
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?