Extern

Când ISIS va ajunge la Roma


După vizita sa de cinci zile în Mexic, Suveranul Pontif anunța că se construiesc doar ziduri și baricade în loc a se crea punți de trecere și consideră acestea ca a fi „non-creștine”. În comentariile sale Papa făcea aluzie la situația refugiaților: „O persoană care se gândește doar să construiască blocaje, fără nici un fel de intrare, oriunde ar fi, nu este creștin. Așa ceva nu există în Evanghelie” spunea Papa reporterilor pe drumul de întoarcere către Roma.

Potrivit televiziunii Russia Today, presa care s-a aflat la bordul avionului papal a așteptat cu nerăbdare concluziile pe care le-a tras Pontiful în timpul șederii sale în Mexic. Acesta a făcut destule referiri negative asupra campaniei prezidențiale a lui Donald Trump. Întrebat dacă va îndemna catolicii americani să voteze împotriva lui Trump, acesta a spus că nu se va implica de nici un fel în campanie. „Eu spun doar că acest om nu este deloc un creștin, dacă face lucruri de genul acesta” a zis Pontiful.

Nici Trump nu a stat cu mâinile în sân. Aflând ceea ce a declarat Papa, a luat imediat foc afirmând că cei din guvernul mexican îl manipuleaza și din prisma acestui aspect face creștinismul de râs. „Dacă și atunci când Vaticanul va fi atacat de ISIS, care după cum bine se știe este trofeul suprem mult râvnit de către cei de la ISIS, pot să vă promit de pe acum că Papa și-ar dori și chiar s-ar ruga în acele momente ca Donald TrumpCând ISIS va ajunge la Roma 1 să fi fost Președinte, pentru că aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat” a declarat Trump.

În continuarea declarațiilor candidatul la președenție spunea: „Pentru un lider religios este destul de rușinos să se mire de credința altor persoane. Sunt mândru că sunt creștin iar în calitate de Președinte nu voi permite creștinismului să fie constant atacat sau slăbit, așa cum se întâmplă în timpul mandatului președintelui actual” De asemenea Trump a mai acuzat guvernul mexican că îl manipulează pe Pontif după cum dorește. „Se folosesc de Papa. Pentru ei este doar un pion. Ar trebui să le fie rușine de ei înșiși pentru că fac asta, mai ales acum când sunt implicate atâtea vieții și când migrațiile ilegale sunt așa de agresive

Originally posted 2016-02-19 03:14:07.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.