Extern

Arme de top ale Rusiei contra ISIS. Trupele SUA se simt amenințate


Decizia Rusiei de a deplasa sistemul de apărare de înaltă tehnologie la bazele sale din Siria provoacă ”îngrijorări semnificative” în rândul armatei Statelor Unite, a declarat un oficial american, potrivit Yahoo News.

Moscova a anunțat că va trimite rachetele sale anti-aeriene de tip S-400 în zona Latakia, din nord-vestul Siriei, o acțiune care vine la scurt timp, după ce avionul de luptă rusesc a fost doborât de către TurciaRachetele S-400 au o rază de acțiune de aproximativ 400 de kilometri, ceea ce ar însemna că ele ar putea pătrunde adânc pe teritoriul Turciei sau ar putea reprezenta un potențial pericol pentru avioanele coaliției conduse de Statele Unite. Acest sistem de apărare rusesc este încă un element periculos în teatrul de operațiuni din Siria, unde se desfășoară o ofensivă masivă împotriva jihadiștilor ISIS.

 

Sisteme de rachete rusesti, in Siria

 

”Este un sistem de arme capabil să reprezinte o amenințare importantă pentru oricine”, a declarat un oficial american, sub protecția anonimatului, agenției de știri AFP. ”Există îngrijorări semnificative legate de operațiunile aeriene din Siria”.

 

Statele Unite au condus, începând din august 2014, o coaliție care a efectuat peste 8.000 de bombardamente împotriva obiectivelor Statului Islamic, atât în Siria, cât și Irak. Rusia, de asemenea, a inițiat atacuri aeriene în Siria din 30 septembrie 2015, în diferite regiuni ale țării, acolo unde și avioane ale Statelor Unite efectuează operațiuni.

 

Occidentul afirmă că Rusia sprijină regimul președintelui Bashar al-Assad și nu se concentrează asupra distrugerii ISIS. Acum, când Rusia va desfășura sistemele avansate de apărare aeriană, Pentagonul este îngrijorat, spunând că rachetele S-400 nu ar trebui ”să afecteze operațiunile coaliției conduse de Statele Unite”. ”Noi nu avem de gând să interferăm cu operațiunile rusești și nici invers”, a declarat un oficial american. El a adăugat că în ultima săptămână, s-au observat mai mult de 30 de tancuri rusești de tip T-90 și T-92 la Latakia, în Siria.

 

Rusia și-a reluat miercuri seria de bombardamente și a continuat să se apropie de granița cu Turcia. De asemenea, au existat atacuri ale aviației rusești și în provincia Aleppo din nordul Siriei și în orașul Azaz. Situația devine din ce în ce mai complexă în Siria, odată cu desfășurarea unor noi tipuri de arme de către Rusia, pe frontul de luptă.

 

Originally posted 2015-11-26 22:07:13.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.