Acțiune militară fără precedent a Rusiei, în Siria. ISIS se retrage, dar unde?

Într-o acțiune fără precedent, Rusia a trimis trupe terestre pe câmpul de luptă din Siria, în sprijinul președintelui Bashar al-Assad, pentru a-și menține puterea, după patru ani de război civil, potrivit unei știri apărute în publicația Al-Ray din Kuwait, preluată de Jerusalem Post. Raportul susține că forțele militare ale Rusiei sunt susținute de tancuri T-90, având și suportul aerian al avioanelor de luptă, care au atacat în mai multe rânduri ținte strategice deținute de către jihadiști la Idlib și Latakia.   În septembrie, mai mulți oficiali din Statele Unite au susținut că Rusia transportă tancuri la o bază din Siria. Un ofițer american a declarat că șapte tancuri rusești tip T-90 au fost observate lângă aerodromul din Latakia, un bastion al președintelui Basahr al-Assad. Publicația din Kuwait adaugă faptul că forțele rusești au ocupat deja mai multe poziții strategice și au forțat batalioanele rebelilor Statului Islamic să se retragă. Raportul nu specifică dacă au existat victime în rândul armatei ruse.
Citeste si:  RĂZBOI pe scena politică - USR a făcut o nouă sesizare la CCR, după o
Armata Rusiei luptă impotriva ISIS Pe parcursul ultimelor trei luni, Rusia  și-a intensificat acțiunile împotriva rebelilor din Siria, lansând atacuri aeriene din bazele militare din vestul Siriei, distrugând numeroase obiective ale Statului Islamic. Odată cu atacurile aeriene ale bombardierelor rusești, Moscova și-a mărit prezența navală în Marea Mediterană, de-a lungul coastei siriene. Dacă informația se va confirma, această mișcare a Kremlinului ar putea însemna o schimbare dramatică a politicii Rusiei sau poate fi doar o acțiune singulară, surpriză.
 
Situația ar putea deveni dramatică pentru Statul Islamic, apreciază experții. O intervenție terestră a trupelor Rusiei și a coaliției conduse de Statele Unite ar pune într-o reală dificultate jihadiștii. Pierderea principalelor fiefuri ale Statului Islamic de la Raqqa, Alepo, Latakia, Homs și Deir al-Zour ar însemna sfârșitul pentru gruparea teroristă, în Siria. Jihadiștii ar rămâne, potrivit observatorilor, cu doar câteva bastioane în Irak, dar și acestea sunt în pericol de a fi distruse. Cercul s-ar strange foarte mult pentru militanții ISIL și nu vor mai exista prea multe teritorii de scăpare. Peste granițe, în Iran sau Turcia, nu-i poate aștepta decât sfârșitul.
Citeste si:  De ce merge prost cel mai celebru site informativ din lume
 
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică