Diaspora

David Cameron lovește fără milă. Muncitorii europeni indezirabili pe termen nelimitat


Premeierul David Cameron pregătește o nouă ofensivă împotriva fluxului de muncitori proveniți din filiera europeană. Potrivit Daily Mail noile măsuri fiscale ar putea conduce în foarte scurt timp la blocarea forței de muncă din Europa și la reeșalonarea viziunii angajatorilor britanici în privința lucrătorilor exclusiv britanici.

 

Măsurile ce urmează a fi adoptate de executivul britanic, par să aibă ca finalitate instaurarea unui cadru propice prin care familiile de muncitori autohtoni, să poată să-și găsească în orice clipă un job cu sau fără reconversie profesională. În același timp setul de măsuri care vor fi introduse de guvernul britanic, s-ar putea răsfrânge negativ asupra muncitorilor englezi care lucrează în alte țări membre ale Uniunii Europene.

 

David Cameron încearcă măsuri de austeritate noi

 

Măsurile pe care Cameron vrea să le legifereze, au stârnit un val de nemulțumiri din partea oficialităților de la Bruxelles. Printre alte compromisuri pe care al doilea om în stat vrea să le introducă, se numără și aceea de a bloca accesul la orice beneficiu pentru muncitorii europeni, dacă aceștia nu pot demonstra prin acte legale că sunt rezidenți englezi stabili de mai mult de 4 ani.

 

Ba mai mult, orice muncitor european în speță și cel român nu vor avea dreptul decât să pretindă teoretic loc de muncă, dacă au fost în șomaj sau au primit alte forme de ajutor social în ultimile 12 luni anterior solicitării recente. Cu alte cuvinte oricine rămâne fără loc de muncă sau intră în șomaj, nu mai are ulterior dreptul de a se angaja .

 

Și pentru ca aceste măsuri să aibă cadrul legal se vor verifica toate instituțiile și toti angajatorii de pe teritoriul Angliei. Paradoxal, liderul UKIP Michael Farage a subliniat că din acest punct de vedere orice familie sau muncitor englez va fi favorizat să nu muncească căci oricum va primi ajutor din partea statului devenind un asistat, stat  care va vacanta sute de mii de locuri de muncă. Mai greu va fi pentru românii şi celelalte naționalități din Regat, adică pentru cei care muncesc cu acte în regulă, deoarece acest statut fiscal va încuraja munca la negru și va reduce salariile.

 

Originally posted 2015-11-15 18:04:13.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.