O imigrantă din România a fost eliberată recent de către autorităţi, deoarece a fost violată şi sechestrată de şeful său din Sicilia, pentru care a lucrat timp de nouă ani.

Potrivit portalului online de ştiri Corriere Del MeyyoGiorno,femeia în vârstă de 45 de ani, pe nume Erika a lucrat într-o fermă din oraşul sicilian Ragusa, în sudul Italiei, şi a fost eliberată din mâinile patronului care o sechestra, datorită autorităţilor.
Femeia care are şase copii în România, a plecat în Sicilia în anul 2006, pentru a le oferi un trai mai bun familiei. Ea a ajuns să fie violată şi sechestrată de Salvatore Nicosia, patronul său, un bărbat în vârstă de 67 ani. Erika a suportat ani de zile coşmarurile oferite de acesta numai pentru a-şi păstra locul de muncă şi de a câştiga mai mulţi bani. Ea a suportat în tăcere toate violenţele patronului său din cauză temei de a rămână fără muncă.
Deşi Salvatore Nicosia locuieşte în aceeaşi casă împreună cu soţia şi copilul lui, bărbartul a sechestrat-o şi a violat-o de nenumărate ori, iar Erika a fost nevoită din cauza acestuia să facă patru avorturi.
Carabinierii s-au dus la ferma patronului din provincia Ragusa şi au eliberat-o pe Erika după ce aceasta s-a decis să prezinte situaţia sa şocantă şi incredibilă unui agent al carabinierilor pe care l-a observat trecând pe stradă.
Citeste si:  Minor de 12 ani, bătut de mai mulţi copii italieni pentru că era român
Imigranta din România a fost trimisă într-un centru medical unde va fi consultată de către medici specialişti şi va primi totodată consiliere psihologică. Bărbatul italian, Salvatore Nicosia este plasat în arest preventiv, şi este acuzat de agresiuni sexualeşi de sechestrare de persoane în formă agravată.
Cu câteva luni în urmă, Izabela Pulpan a redactat o scrisoare către preşedinţia României, în care a adus la cunoştinţă viaţa româncelor, care lucrau pe câmpurile din Ragusa, acestea fiind supuse umilinţei, violenţei şi ameninţărilor. Conform scrisorii redactate de Isabela, femeia care la fel a lucrat în Sicilia, aceşti cetăţeni români nu numai că sunt plătiţi doar cu 20 de euro pe zi, dar sunt sustraşi în masă, copii sunt luaţi de lângă mama lor şi sechestraţi în case de copii, şi supuşi la violenţe fizice şi psihice extreme. Numărul de avorturi (peste 600 anual) sunt înregistrate în cazul femeilor care lucrează acolo, patronii nu le plătesc, nu le dă de mâncare, nu duc copii la şcoala, etc. Bărbaţii sunt discriminaţi şi sunt consideraţi romi, hoţi, criminali şi aşa mai departe.