VIDEO China a înlocuit prezentatorii de ştiri cu jurnalişti virtuali. Cum arată noile vedete ale agenţiei de presă China nouă

Loading...

Un scenariu care pare inspirat din serialul de succes produs de Netflix, Black Mirror, se întâmplă deja în China. 

Xinhua a „angajat” un personaj creat pe calculator, o copie a prezentatorului de ştiri Zhang Zhao, pentru a citi la foc automat ştiri în limba engleză, care să fie prezentate publicului internaţional. Pe scurt, chinezii au creat o maşină virtuală de propagandă, şi au pus-o deja în funcţiune.

Dacă jurnaliştii credeau că profesează una dintre puţinele meserii care nu pot fi replicate de roboţi, ar trebui să cadă puţin pe gânduri acum. 

Ştiristul virtual poate lucra 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, timp în care va citi informaţii de actualitate încontinuu. Lipsa de discernământ a „prezentatorului” face din această situaţie una destul de periculoasă, mai ales atunci când este pusă în practică de către un regim totalitar.

Un astfel de exemplu găsim şi în România la postul de ştiri NCN, însă prezentatorii virtuali arată mult mai puţin realist, aceştia putând fi asemănaţi cu personajele din jocurile pe calculator. De asemenea, lipseşte şi sincronizarea cuvintelor rostite cu mişcarea buzelor, aşa cum putem vedea la televiziunea chineză.

Citeste si:  Cum au petrecut Andra și Măruță Revelionul. Imaginile au devenit publice

VIDEO China a înlocuit prezentatorii de ştiri cu jurnalişti virtuali. Cum arată noile vedete ale agenţiei de presă China nouă 1

FOTO via Captură YouTube

Tehnologia folosită nu este neapărat una revoluţionară, existând deja diverşi asistenţi virtuali preinstalaţi pe smartphone-urile de la diferiţi producători. Însă ideea de a-i folosi pe post de goarne propagandistice şi de a le atribui o înfăţişare cât se poate de reală dă serios de gândit. Dacă nu mă crezi pe cuvânt, urmăreşte clipul video de mai jos.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  6. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  7. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  8. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube