Manelele de la premiile Gopo, criticate de vedete. Organizatorii: Să nu tratăm artiştii cu prejudecăţi | VIDEO

Loading...

Prezenţa manelelor pe scena galei premiilor Gopo 2019, marţi seară, a fost criticată de vedete din serialul ”Las Fierbinţi”, ca Mihai Mărgineanu, de cântăreţi de muzică uşoară, ca Aurelian Temişan, ca şi de soţia acestuia din urmă, actriţa Monica Davidescu. Ce au răspuns organizatorii ceremoniei.

 

 Cunoscut pentru piese muzicale ca ”Mă iubeşte femeile” sau ”Trilogia căcatului”, cantautorul şi actorul de televiziune Mihai Mărgineanu a izbucnit după ce unul dintre momentele programate în cadrul Galei Premiilor Gopo a adus pe scena Teatrului Naţional un grup de manele prezentat ca provenind de la şcoala lui Dan Bursuc: ”Aseara, la Premiile Gopo, cel mai cu ştaif eveniment al culturii cinematografice româneşti, organizatorii au adus pe scenă o trupă formată din nişte rromi plinuţi şi cu «maiouri» peste burţi burduşite care au «făcut un program» de manele”, a scris Mărgineanu.

VIDEO
Cantautorul povesteşte că, din punctul său de vedere, publicul părea pus într-o situaţie incomodă, împrumutată din vremea comunismului: ”Aseară la Premiile Gopo am văzut vârfuri ale culturii noastre, aplaudând stinghere şi din bun simţ, o trupă de manelişti. I-am simţit stingheri şi speriaţi, ca pe timpul comunismului când trebuia să aplauzi ca să te vadă securistul cum că nu eşti retrograd şi destabilizator. Aseară , la Premiile Gopo, văzând atâta subcultură injectată în cultură m-am convins că România este în metastază stadiul final şi că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ”.

Citeste si:  Bianca Drăguşanu, PRINSĂ în flagrant?! Cu cine a ieșit vedeta când Alex Bodi e plecat din ţară: E deja iubitul unei alte artiste! (FOTO)

 

Unui comentator care i-a reproşat că ”ţi-ai construit toată cariera furând ce ţi-a convenit ţie din cultura romă şi ai atâta tupeu să spui aşa ceva?”, Mihai Mărgineanu i-a răspuns ”hei … eu cânt muzica ţigănească. unele le cânt chiar în limba mamă. Manelele şi maneliştii NU fac parte din cultura româna, ci din INCULTURA celor mulţi şi proşti, tată ! Manelistul are un anume comportament. Şi nu are legătură cu rromul sau ţiganul decât ca majoritate. Mie îmi place muzica lăutărească, ţigănească sau balcanică. În schimb, prietene, maneaua este pentru altcineva de un alt nivel”.

Pe scenă au urcat Formatia de Aur Dan Bursuc şi Formaţia Kana Jambe, iar Aurelian Temişan, cunoscut pentru piese ”Of, ce doare!”, ”Vai ce bună-i fata asta!” sau ”Cântă toată mahalaua” a comentat pe facebook că ”în seara asta am trăit un moment ruşinos. Eram în faţa televizorului, dar tot ruşine am simţit. Să ai pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti derularea premiilor GOPO, un festival de elita, în sală mari scenarişti, regizori, producători, oameni de televiziune, mari actori ai ţării şi să asculţi un burtos în maiou alb (căruia îi mai lipsea doar grătarul!)”.

Ceva mai reţinută a fost a fost actriţa Monica Davidescu, aceasta limitându-se să noteze ”Aseară premiile Gopo. Glamur, eleganţă, parfum asta dacă organizatorii nu ar fi greşit flagrant aducând manele în scenă”.

Citeste si:  Drumul brazilor de la vedetele Crăciunului până la gunoi. ”L-am aruncat pe geam”

De partea cealaltă, actriţa Mihaela Drăgan, fondatoarea trupei Giuvlipen (feminism în limba romani), a notat: ”Când Teatrul National Bucuresti a găzduit un eveniment pentru Coaliţia pentru Familie, artiştii nu s-au mai oripilat împotriva încălcării drepturilor femeilor şi ale persoanelor LGBT. Anul trecut, când o actriţă de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj a fost pălmuită de abuzivul regizor Andryi Zholdak, artiştii români, din nou, nu s-au scandalizat. Aseară la Premiile Gopo, artiştii s-au scandalizat pentru că pe scena TNB, Dan Bursuc şi formaţia lui au cântat o manea. Dacă aveţi impresia că instituţiile publice de cultură vă aparţin doar vouă, artiştilor români, vă înşelaţi profund. Romii au pus bazele a ceea ce voi numiţi ”cultura naţională”, romii au fost sclavi aici, romii au fost exterminaţi în Holocaust aici, în ţărişoara voastră barbară, prima în top la bătăi de neveste şi violuri. Deci instituţiile astea de cultură nu vă aparţin doar vouă. Salut inţiativa de a invita artişti romi pe scena TNB, cred că e o datorie mai ales morală a statului român să dea din ce in ce mai mult spaţiu culturii rome. Iar pentru artiştii scandalizaţi care împiedică evoluţia mediului artistic din RO care e oricum retrograd, am doar atat de spus: Băi, artişti de doi lei, nu vă e ruşine să vă expuneţi public ca nişte rasişti imbecili?!”.

Citeste si:  Scandal colosal între Bianca Drăgușanu și Andreea Bălan: ”Sfânta Filofteia asta nu poate să nască din cauza mea...”

„Momentele artistice şi parodiile din cadrul Galei Premiilor Gopo reflectă de obicei contexte social-politice sau au legătură cu poveştile de viaţă sau temele filmelor nominalizate.

În acest caz, invitaţia adresată trupei Kana Jambe este, evident, legată de tema filmului «Soldaţii. Poveste din Ferentari», regizat de Ivana Mladenovic, premiat aseară cu Premiul pentru Debut. Este un film extrem de curajos, care a arătat spectatorilor realităţi incomode dintr-o zonă socială total ignorată de cinematografia romană până atunci. Povestea personajului principal, un antropolog care se mută în Ferentari pentru a-şi scrie lucrarea de doctorat despre manele, faptul că în film există o secvenţă legată de şcoala lui Dan Bursuc, ne-au convins că prezenţa trupei Kana Jambe la Gopo nu ar veni, în fapt, decât să continue firesc demersul regizoarei filmului «Soldaţii». Să evităm marginalizarea, să încercăm să nu tratăm nişte artişti cu prejudecăţi doar pentru faptul că interpretează un gen muzical pe care mulţi nu-l agreează. Ne-am dorit ca Gala Gopo din acest an să fie o pledoarie pentru diversitate, acceptare şi toleranţă.”, declară organizatorii evenimentului într-un text remis MEDIAFAX.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…