Instagram în alertă, milioane de vedete s-au trezit cu datele personale făcute publice

Loading...

O bază de date nesecurizată conținând informații personale a milioane de „influenceri” – persoane active pe rețelele de socializare- a fost expusă fără parolă și descoperită online, relatează marți AFP și Press Association, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, Instagram, rețeaua de socializare deținută de Facebook, a anunțat că anchetează acest incident.

„Investigăm dacă o terță parte a stocat în mod necorespunzător date de Instagram încălcând politicile noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al rețelei. „Totodată, nu este clar dacă numerele de telefon și e-mail-urile din baza de date a Chtrbox proveneau de la Instagram. Cu toate acestea, tratăm cu seriozitate posibilitatea ca terțe părți să fi folosit în mod necorespunzător datele utilizatorilor, motiv pentru care lucrăm rapid pentru a afla ce s-a întâmplat”, se arată în comunicatul Instagram.

Conform site-ului american TechCrunch, primul care a raportat acest incident, baza de date conținea peste 49 de milioane de înregistrări, inclusiv informații de contact personale, precum adresele de e-mail și numerele de telefon ale proprietarilor unor conturi de Instagram.

Citeste si:  Isteria perucilor! Motivul pentru care vedetele poartă păr fals

Potrivit raportului, citat de Agerpres, conturilor aparțineau unor „influenceri”, vedete și branduri, iar indiciile conduc spre o companie de marketing din India, numită Chtrbox.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Brigitte Năstase, eliminată din Ferma! Vedeta a pierdut duelul cu Otniela
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu