Cancan

Incendiul din California: 31 de morți și 220 de dispăruți. Vedetele au rămas fără case

Loading...

Cel puțin 31 de oameni au murit în incendiile care devastează nordul şi sudul Californiei. Bilanțul s-ar putea agrava dramatic întrucât peste 220 de persoane sunt date dispărute.

De joia trecută, trei focare uriașe au pârjolit o suprafață mai mare decât teritoriile Belgiei și Luxemburgului la un loc.

Actorul Gerard Butler, dar şi cântăreții Neil Youn și Miley Cyrus, se numără printre zecile de mii de americani, care și-au văzut casele făcute scrum.

În ultimele ore, pompierii au mai fost descoperit 6 trupuri carbonizate în nordul Californiei, regiune devastată de incendiul botezat „Camp Fire”. Flăcările au transformat în cenuşă aproape întreg oraşul Paradise.

Polițist: „Mergem din uşă-n uşă, din casă în casă, în căutarea celor pe care rudele i-au declarat dispăruţi.”

Ofițerii abia mai pot identifica locurile în care au fost până zilele trecute o cadă de baie ori un dormitor, unde cineva încolţit de flăcări ar fi putut căuta adăpost.

Cu atât mai impresionante sunt poveştile celor care şi-au salvat vecinii, prietenii, copiii şi animalelel, aşa cum a făcut şi acest tânăr. I-a înghesuit pe toţi în maşină şi au fugit din oraş. Acestea sunt imaginile pe care le-a filmat pe când încerca să iasă din infern.

Martor: „A fost oribil, nu puteam să lăsăm copiii să vadă cât este de înspăimântător, încercam să ne păstrăm cumpătul. Era foc de ambele părţi ale drumului şi ne-am dat seama că rămăsesem fără benzină şi nimeni nu avea timp să meargă să caute.”

A găsit combustibil la casa părinţilor săi din care nu mai rămăsese nimic..

Tot printre ruine, o angajată a biroului de medicină legală a găsit o pisică epuizată, înfricoşată şi acoperită de funingine.

300.000 de americani au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. Printre cei evacuaţi se numără şi celebrităţi, cum ar fi actorii Gerard Butler şi Orlando Bloom.

Gerard Butler: „Bun venit la casa mea din Malibu. Jumătate a fost distrusă.”

Această casă este în stare foarte bună, abia dacă a fost atinsă de foc..Suntem în Malibu, una dintre cele mai bogate zone din această parte a Californiei. Iată încă o proprietate frumoasă. Ajungi la intrare, iar după ce treci de porţile metalice, vezi că nu a mai rămas nimic. Totul a fost distrus, iar aceasa era o proprietate de multe milioane de dolari.

Proprietara a încercat să stingă focul, aruncând apa de pe acoperiş, dar şi-a dat seama că nu va reuşi.

Guvernatorul Californiei i-a cerut președintelui să declare stare de dezastru major. Însă Donald Trump a afirmat, într-o serie de mesaje pe Twitter, că singura explicație pentru aceste incendii dezastruase este… administrarea deficitară a fondului forestier. Și a amenințat cu tăierea ajutorului federal. Atitudinea preşedintelui a stârnit o sumedenie de critici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.