Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Petrec pe 30 noiembrie

Loading...

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare, în 30 noiembrie, în calendarele ortodox, romano-catolic, lutheran şi anglican. Ziua Sfântului Andrei a fost declarată prin lege sărbătoare publică şi este zi liberă din anul 2012.

În țara noastră, se spune că ar fi propovăduit cuvântul Domnului în zona Dobrogei. Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul României și al altor unsprezece state și regiuni, cum ar fi Scoția (steagul scoțian reprezintă crucea Sfântului Andrei), Spania, Sicilia, Grecia, Rusia, Barbados, Georgia, Ucraina, Polonia, Malta și altele.

Noaptea de Sfântul Andrei, dintre 29 și 30 noiembrie, are o semnificație aparte, fiind legată de multe superstiții și tradiții, cum ar fi apariția strigoilor, legarea de farmece și vrăji, ghicirea ursitului, protecția gospodăriilor și a animalelor.

Ziua Sfântului Andrei este una cu totul specială și pentru multe vedete din showbiz-ul autohton, care își serbează onomastica, alături de alte sute de mii de români.

De unde vine numele Andrei

Numele „Andrei” derivă din grecescul „Andreas”, care înseamnă „viteaz”, „bărbătesc”.

Citeste si:  Conferinţa interparlamentară PESC/PSAC: Priorităţile UE, pe agenda evenimentului

Printre celebritățile feminine care își aniversează ziua numelui în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andtei se numără: Andreea Esca, Andreea Marin, Andreea Bănică, Andreea Mantea, Andreea Raicu, Andra Măruţă, Andreea Bălan, Andreea Berecleanu, Andreea Răducan, Andreea Spătar, Andreea Antonescu, Andreea Podărescu, Andreea Tonciu, Andreea Ibacka, Andreea Alexanda Grigore (Ruby) și multe altele.

Printre celebritățile masculine care își serbează onomastica în data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, se află: Andrei Pleşu, Andrei Tiberiu Maria (Smiley), Andrei Duban, Andrei Leonte (primul câştigător X Factor), Andrei Zaharescu, Andrei Ștefănescu (Alb-Negru) etc.

Ce spune Andreea Mantea despre numele ei

Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Petrec pe 30 noiembrie 1

„Culmea e că, în copilarie, eram unica Andreea, și la bloc, și la grădiniță. Nu îmi amintesc să mai fi fost altă Andreea. Când am crescut, am început să sesizez că mai erau persoane care purtau același nume ca mine. Dar, în copilărie, când mă striga mama pe stradă, numai eu întorceam capul”, declara Andreea Mantea pentru Libertatea.

Citeste si:  DJ Wanda a fost cerută în căsătorie - Portal MyTex - știri Brașov

Andreea Bănică pune grâu la încolțit de ziua sa de nume

Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Petrec pe 30 noiembrie 2
Andreea Bănică pune grâu la încolțit pe 30 noiembrie. Este o tradiție în familia sa. Cum pe cel de-al doilea copil al îl cheamă Noah Andrei, cei doi sărbătoresc împreună. Andreea este sigură că va primi, ca în fiecare an, foarte multe telefoane și mesaje.

 

Andrei Leonte nu e superstițios

Andrei Leonte, primul câștigător al show-ului de talente X factor a afirmat că nu e superstițios și că de Sfântul Andrei nu va atârna usturoi la ușă, conform tradiției.

Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Petrec pe 30 noiembrie 3
„Nu cred in vampiri, varcolaci și alte creaturi asemănătoare. Nu cred nici măcar în zodiac, așa că de Sf. Andrei nu voi atârna usturoi la ușă. Și nici grâu nu pun, dar, ca în fiecare an, țin tot Postul Crăciunului și cum de Sf. Andrei este dezlegare la pește, abia aștept să mănânc un crap prăjit”, a dezvăluit el.

 

Smiley nu apucă să-și serbeze ziua de nume

Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Petrec pe 30 noiembrie 4
Smiley, pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, a mărturisit, în numeroase rânduri, că nu prea apucă să-și serbeze onomastica.

Citeste si:  Sinteza zilei. Ura, noua politică de stat în România. Liderul #Rezist care se bucură de moartea jandarmeriței ucise într-un accident de mașină

„Sunt cuminte pentru că sunt foarte ocupat. Eu nu prea apuc să îmi sărbatoresc ziua de nume”, declara Smiley anul trecut.

 

Andreea Esca, la prânz cu două tize

Ce vedete își serbează ziua de Sfântul Andrei. Petrec pe 30 noiembrie 5
Prezentatoarea pricipalului jurnal de știri de la postul de televiziune Pro TV, Andreea Esca, mărturisea că, de Sfântul Andrei, obișnuiește să iasă la prânz cu două prietene de-ale sale, care se numesc tot Andreea.

„În fiecare an ies la prânz cu alte doua „Andrele”, prietenele mele Andreea Mihai si Andreea Macri”, dezvăluia Andreea Esca.

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice