Adevărul despre clipul care a înfuriat SUA:”Cum să fie pace când e un nebun la Casa Albă?”

Loading...

CNN

america

După ce o filmare în care elevi de liceu, suporteri ai lui Donald Trump, își băteau joc de un activist amerindian în Washington, i-a șocat pe americani, o nouă înregistrare prezintă o altă variantă a conflictului, relatează CNN.

După ce un videoclip în care un activist veteran ar fi fost umilit de mai mulți elevi albi s-a răspândit în weekend pe rețelele de socializare provocând reacții de indignare printre americani, o nouă înregistrare prezintă o altă variantă a scandalului.

Zeci de elevi de la un liceu catolic din Kentucky, care purtau şepci cu mesajul „Make America Great Again“ (sloganu preşedintelui Donald Trump), au fost surprinşi vinerea trecută la un marș în Washington în timp ce, aparent, batjocoresc un veteran amerindian, scandând: „Construiţi zidul!“.

Imaginile publicate de pe un cont de Twitter, care între timp a fost suspendat, s-au viralizat, elevii fiind acuzați online de ”ură, lipsă de respect și intoleranță” de mii de americani, publicații, site-uri de știri, politicieni și vedete de la Hollywood. 

Acum o nouă înregistrare arată, se pare, că înainte de scena virală, un alt grup a declanșat disputa, relatează CNN. 

Citeste si:  Caru' cu vedete: Macaulay Culkin a râs de acuzațiile de pedofilie aduse lui Michael Jackson; Andreea Bălan, primele declaraţii şi poze de pe patul de spital; Tataee de la B.U.G. Mafia interviu eveniment

În noua înregistrare se vede cum grupul de liceeni care participa la un marș antiavort în fața Monumentului lui Lincolnin din Washington este provocat de un alt grup, format din persoane de culoare, care se identifică drept ”evrei israeliți negri”.

Aceștia din urmă ar fi declanșat conflictul strigând injurii rasiste nu doar la adresa elevilor albi, ci și la adresa grupului de amerindieni care participa la un alt marș – cel al indigenilor.

Acest nou video oferă context conflictului care a pus pe jar rețelele de socializare din SUA. Imaginile cu un elev ”rânjind” în fața amerindianului s-au răspândit pe internet iar tinerii au fost asupru criticați și condamnați.

Adolescentul care a fost implicat în conflict a declarat că acțiunile lor au venit ca reacție la jignirile care le-au fost aduse de către grupul de culoare. Potrivit elevilor, ei nu au dorit în nici un fel să îl jignească sau să îl umilească pe bătrânul activist amerindian.

Gruparea ”Israeliților evrei negri” se consideră urmașa Israeliților antici din Biblie. La începutul noi filmări, persoanele de culoare din acest grup au o discuție tensionată cu o femeie, care le contestă credințele și le cere să fie face.

Citeste si:  Neymar cauta vedete in Romania! S-a dat startul la inscrieri pentru cel mai tare turneu 5 contra 5

„Pace pe pământ? Cum vrei să fie pace când avem un nebun la Casa Albă?„, a fost replica unuia dintre bărbații grupului de culoare.

„Când America a fost grozavă pentru poporul nostru? Când a fost America bună pentru indienii nord-americani. America a fost grozavă doar pentru voi!”, strigau bărbații revoltați îndreptându-se spre grupul de elevi.

Acesta se pare să fie motivul de la care a pornit întreg scandalul dintre grupul de bărbați și adolescenții care îl susțineau pe Donald Trump.

În acel moment, elevii au început să cânte ”Să facem America măreață din nou!” și ”Să construim zidul”! (n.r. zidul de la granița cu Mexicul) pentru a contracara injuriile.

Elevii și-au continuat marșul cântând și dansând, până când  Nathan Phillips, activistul amerindian, alături de mai multe persoane cu tobe și aparate de fotografiat, au intrat în mijlocul grupului de elevi.

Nick Sandmann, elevul din clipul viral, a negat că l-ar fi blocat și amenințat pe bătrân.”Nu am zâmbit batjocoritor. Am zâmbit pentru că am vrut să știe că nu mă voi înfuria și nu voi provoca o confruntare între noi și grupul lor”, a declarat Sandmann.

Citeste si:  Traficul din Sri Lanka şi India, un adevărat coşmar pentru concurenţii din „Asia Express”

Contul de Twitter, acolo unde s-au postat inițial primele imagini a fost suspendat, după ce CNN a cerut verificarea acestuia și s-a dovedit că cel sau cei din spatele contului au folosit imagini false. „Încercările deliberate de a manipula conversația publică pe Twitter prin utilizarea informațiilor înșelătoare reprezintă o încălcare a regulilor Twitter”, a declarat purtătorul de cuvânt al Twitter.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

america Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Mai este Simona Halep virgină?
  3. Home page
  4. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.