Bizar

Un oraş din România ar putea fi deszăpezit cu ajutorul prostituatelor


E bine ştiut faptul că fetele care practică cea mai veche meserie din lume sunt foarte des amendate de poliţişti şi asta pentru că prostituatele sunt în ilegalitate, prostituţia nefiind legiferată în România. Până la întrarea în vigoare a noului Cod Penal prostituţia era infracţiune, însă de la 1 februarie 2014, prostituatele pot primi cel mult o amendă. Acest fapt a dus la acumularea a numeroase datorii la bugetele locale de către fetele care îşi oferă serviciile prin parcări sau la marginea drumurilor naţionale ori europene.

Există cazuri în care prostituatele au adunat amenzi ce însumează câteva zeci, ba chiar sute de lei, Primăriile căutând tot felul de soluţii pentru a le determina pe acestea să-şi achite debitele restante. Unele fete reuşesc, de frica unor măsuri mai drastice să-şi achite amenzile. Este şi cazul unei fete din Curtea de Argeş, prezentat de stirileprotv.ro la începutul acestei luni, care a plecat să lucreze în străinătate pentru că avea o datorie de 34.000 de lei. Aceasta trimite lunar administraiei locale între 1.000 şi 2.000 de lei.

O alternativă este munca în folosul comunităţii, dar şi aceasta implică o serie de neajunsuri, dat fiind că de cele mai multe ori fetele sunt prinse şi amendate pe raza altor localităţi decât cele în care îşi au domiciliile sau reşedinţa. Consilierii locali din Câmpia Turzii speră să reuşească totuşi să le pună pe prostituate la treabă. În ultima şedinţă a Consiliului Local, aceştia au decis ca prostituatele condamnate la muncă în folosul comunităţii să fie puse să deszăpezească drumurile sau să împrăştie material antiderapant.

Aşadar, persoanele care trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii vor lucra, conform hotărârii luate în şedinţa Consiliului Local Câmpia Turzii, la întreţinerea şi curăţenia locurilor de agrement, a spaţiilor verzi, dar şi a altor locuri aparţinând municipalităţii. De asemena, condamnaţii la muncă în folosul comunităţii vor presta activităţi în cadrul spitalelor, şcolilor sau grădiniţelor dar şi la igienizarea albiilor cursurilor de apă, precum şi la alte activităţi în cadrul Primăriei sau a altor unităţi aparţinând acesteia.

Originally posted 2015-10-29 21:17:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.