Bizar

Un misterios obiect spațial va lovi Terra pe 13 noiembrie


Explorările umane în spațiu au avut ca rezultat observarea unor numeroase resturi care plutesc în jurul Pământului, dar care nu s-au dovedit a reprezenta vreun pericol pentru planeta noastră. Însă cu totul neobișnuit este un obiect încă neidentificat de către oamenii de știință care se îndreaptă către Terra.

Conform extremetech.com, nu există niciun motiv de panică, deoarece acest corp străin are un diametru de aproximativ doi metri. WT1190F, așa cum a fost denumit, a fost observat pentru prima oara de către Catalina Sky Survey, un program al Universității din Arizona, creat special pentru monitorizarea asteroizilor și cometelor care trec aproape de Pământ.

WT1190F a fost observat încă de la începutul lunii octombrie, iar de atunci oamenii de știință i-au analizat traiectoria. Densitatea lui fiind foarte mică, cel mai probabil nu va reprezenta niciun fel de pericol atunci când va lovi atmosfera.

Obiectul neidentificat a fost numit WT1190F

 

Nimeni nu a reușit să afle până acum de unde vine acest obiect, singurul lucru cert fiind acela că locul de impact al acestuia cu Pământul va fi  Oceanul Pacific, chiar la sud de Sri Lanka, pe 13 noiembrie 2015. Acest obiect poate fi vechi de câteva decenii, un rest de pe urma călătoriilor timpurii ale omului în spațiu. În 2002, un rest observat în spațiu a fost identificat ca fiind o piesă a rachetei Apollo Saturn V, prin urmare e posibil ca și WT1190F să se întoarcă acasă în urma misiunii Apollo.

 

De asemenea, obiectul neidentificat ar putea fi o piesă aparținând unei recente misiuni robotice către Lună. Luând în considerare viteza cu care orbitează în jurul Terrei (completează o orbită în trei săptămâni), acest corp pare să fie motorul unei rachete, cred cercetătorii în baza experiențelor din trecut.

 

Este de așteptat ca WT1190F să se dezintegreze aproape complet la intrarea în atmosferă, înainte să atingă apa. Din păcate, acest lucru va însemna că nu va mai rămâne niciun rest pentru a putea fi identificat și studiat. Cercetătorii vor observa cu mare atenție, pe data de 13 noiembrie, apropierea obiectului de Pământ, deoarece informațiile strânse îi vor ajuta să determine ce se întâmplă cu resturile spațiale la intrarea în atmosferă.  Acest eveniment este o oportunitate de a testa procedurile astronomice care vor fi utilizate în cazul apropierii de Terra a unor obiecte

periculoase.

 

Originally posted 2015-11-08 02:26:27.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.