Bizar

Tara care a decriminalizat consumul de droguri. Efect neasteptat.

Portugalia a decis in urma cu 14 ani sa aplice pedepse minime pentru consumul de droguri de orice fel, iar efectele acestei masuri se vad foarte clar in prezent.

 

Portugalia a decis sa decriminalizeze consumul de droguri in 2001 si sa priveasca comercializarea si consumul de canabis, cocaina, heroina sau orice alt stupefiant ca pe o problema de sanatate si nu una criminala.

Drogurile au ramas in continuare ilegale, bineinteles, insa persoanele care sunt prinse cu ele primesc doar o amenda mica si o trimitere la un program de tratament – nicidecum dosar penal si inchisoare.

Masura portughezilor a avut un efect neasteptat: media de decese din supradoze este mult mai mica decat in alte tari europene. Portugalia are 3 cazuri la un milion de cetateni, in comparatie cu media europeana, care este de 17,3. Mai mult, potrivit unei analize, cazurile de infectii cu HIV si numarul de decese din cauza drogurilor au scazut, iar cresterea dramatica in consum de care se temea toata lumea nu s-a materializat.

Romania se afla sub Portugalia in ceea ce priveste numarul de decese din supradoze, inregistrand cea mai mica rata, potrivit raportului emis de Observatorul European pentru Droguri si Toxicomanie.

droguri portugalia

Originally posted 2015-06-06 18:04:24.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.