Rişti să faci cinci ani de închisoare dacă sărbătoreşti Crăciunul

Sultanul din Brunei ameninţă cu închisoarea pe rezidenţii din ţara sa care sărbătoresc Crăciunul. Fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, Hassanal Bolkiah a interzis celebrarea publică a Crăciunului de teamă că această sărbătoare va afecta credinţa neamului său, din această ţară bogată în petrol. Informaţia a fost publicată în ediţia online a grupului Express.
Musulmanii depistaţi că în perioada sărbătorilor de Crăciun, împreună cu cei de altă religie vor organiza festivităţi publice destinate acestei sărbători, se vor alege cu ani grei de închisoare. Bolkiah a decis că celor de altă credinţă li se va permite sărbătorirea Crăciunului în cadrul propriilor comunităţi, dar fără participarea musulmanilor din ţară, care reprezintă 65 la sută din totalul populaţiei de 420.000 de persoane ale acestei micuţe insule din Asia.   Aproximativ 20 la sută dintre locuitorii din Brunei sunt non-musulmani, alte două mari religii fiind creştinismul şi budismul. Ministerul Afacerilor Interne din Brunei, a lansat o declaraţie ce stipulează normele draconice care sunt în vigoare pentru a păstra convingerile musulmane ale micii naţiunii din Borneo. În declaraţie se spune: „Aceste măsuri sunt executorii şi sunt destinate pentru a controla actul de sărbătorire a Crăciunului excesiv şi în mod deschis, lucru care ar putea deteriora aqidah (convingerile) din comunitatea musulmană”.
Citeste si:  Cum a încercat Putin să controleze internetul
tara-in-care-sabatorirea-craciunului-e-interzisa_537879 În ţară este interzisă publicitatea pentru alte religii în afară de cea musulmană, dar şi alte activităţi sunt interzise, printre care împodobirea pomilor de Crăciun, cântările religioase caracteristice acestei sărbători şi chiar trimiterea de felicitări de Crăciun. Imamii le-au spus credincioşilor musulmani că sărbătorirea Crăciunului este o chestiune frivolă, şi trebuie să se ferească de celebrarea acestei sărbători creştine, deoarece le-ar putea afecta credinţa islamică.   Unii locuitori vor risca să intre la închisoare şi dacă vor încărca imagini pe reţelele de socializare, care surprind momente din timpul acestei sărbători. Imamii susţin această lege şi le spun adepţilor să respecte edictul dat de guvern care interzice această sărbătoare, lucru ce ar putea duce la rătăcire sau ar putea deteriora credinţa musulmanilor.   Prosperitatea insulei condusă de Sultanul Bolkaih, se bazează pe exporturile de petrol şi gaze. Naţiunea a adoptat în anul 2014 un nou cod penal mult mai dur, prin care infractorii pot fi condamnaţi de către curtea Islamică. În acest fel ei se pot confrunta cu pedepse cu închisoarea pentru o serie de infracţiuni, cum ar fi sarcina în afara căsătoriei, incapacitatea de a efectua rugăciunile de vineri sau de propagandă a altei religii. Următorul pas declarat este impunerea legii islamice Sharia.
Citeste si:  Experiente pe care trebuie sa le traiesti inainte sa mori!
  Lucrul care se constată din ultimele evenimente petrecute pe întregul mapamond, este că în timp ce religia islamică este într-o ofensivă agresivă şi îngrijorătoare, religia creştină este într-o defensivă de rău augur. Creştinii au ajuns să fie prigoniţi în propriile ţări mai rău decât în perioada persecuţiilor din Roma antică. Ce înseamnă dacă primeşti o palmă, să întorci şi celălalt obraz ?   Să fii victimă pasivă? Este o situaţie pe care ar trebui să o clarifice societatea creştină în ansamblul ei, mai ales că în conjunctura prezentă, a sta pasivi la ameninţările curente, echivalează cu o sinucidere colectivă. Cât de puternic trebuie să fie răspunsul dat de creştini pentru a răspunde acestei ameninţări?
 
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  5. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Se castiga bani pe YouTube ?