Planeta Marte ar putea deveni a doua noastră casă.

Din cauza faptului că Marte este o planetă din sistemul nostru solar care seamănă bine cu Terra, astronomii se gândesc cu seriozitate la această planetă, ca la o posibilă viitoare planetă-gazdă pentru locuitorii Pământului. Acest proiect nu este doar o ambiție pur științifică, ci s-ar putea ca pe viitor să devină chiar o necesitate. Numărul locuitorilor planetei noastre este într-o continuă creștere, iar pe viitor, probabil va fi nevoie să ne gândim și la colonizarea altor planete.  
Deși oamenii nu au atins niciodata solul acestei planete și nu există încă niciun indiciu care să ateste faptul că Planeta Roșie ar găzdui vreo formă de viață, NASA și-a propus să creeze pe Marte un mediu propice vieții și în acest scop să trimită acolo primii locuitori, bacteriile. Ele ar trebui să faca din Marte o planetă locuibilă, prin realizarea unui mediu care să conțină oxigenul necesar dezvoltării vieții. În lipsa unei atmosfere, va fi imposibil ca această planetă să fie colonizată vreodată, de aceea, primul pas în „modernizarea” ei îl reprezintă prezența unor forme de viață care pot să genereze oxigen.
Planeta Marte ar putea deveni a doua noastră casă.
Potrivit site-ului scientia.ro, din cauza condițiilor extrem de dure de pe Planeta Roșie (lipsa atmosferei, razele cosmice care provin din Univers, lipsa unui câmp magnetic și temperaturile extrem de scăzute), nu orice tip de bacterie poate supraviețui.
Citeste si:  La trecutu-ţi mare, care viitor?
De aceea, într-o cameră numită Mars room, în care s-a încercat reproducerea unor condiții cât mai asemănătoare cu cele de pe Marte, NASA testează mai multe tipuri de bacterii, pentru a observa care dintre ele sunt mai rezistente și au șanse mai mari să se aclimatizeze. Transportul bacteriilor ar urma să se facă într-un container special iar odată ajunse acolo, acestea ar urma să genereze oxigen.   Un alt proiect pe care NASA îl are în vedere pentru a face din planeta Marte o planetă locuibilă, este generarea apei. Cercetătorii s-au gândit că o posibilitate ar fi utilizarea unor oglinzi care să ajute la topirea gheții din subsolul planetei, prin concentrarea razelor solare.   Deși generarea unei cantitati considerabile de oxigen va dura mulți ani, dacă totul va decurge conform calculelor, în viitor, Planeta Roșie va avea o atmosferă foarte asemănătoare cu Terra, Planeta Albastră.  
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  6. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  7. Inregistrarea cu procurorul Dragomir INCA PROCUROR la Parchetul Tribunalului Constanta
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică