ONU au obligat minore să facă sex cu animale

Organizația Națiunilor Unite investighează peste nouăzeci de cazuri de hărțuire sexuală comise de mediatorii săi în Republica Centrală Africană, inclusiv un incident în care un comandant militar francez a legat patru fete și le-a obligat să facă sex cu un câine, conform unui raport întocmit de o grupare activistă.  

AIDS Free World, aceeași grupare care a emis rapoartele inițiale despre abuzurile sexuale comise de forțele franceze și africane din țară, a declarat că cel mai recent incident a avut loc luni, când un mediator congolez a violat o tânără de 16 ani într-un hotel.

Dovezile publicate de AIDS Free World vin din surse interne ONU. Daily  News n-a reușit să confirme informațiile independent, dar ONU nu a contestat rapoartele. La scurt timp după ce gruparea a lansat un comunicat miercurea trecută, ONU a confirmat că a extins investigațiile în Republica Africană Centrală și a zis că „numărul exact și natura acestor acuzații extrem de tulburătoare nu au fost încă stabilite.” Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Secretarului General a zis că acuzațiile vizează trupele din Burundi și Gabon, cât și forțele franceze. Toate cele trei state au fost informate despre acuzații.

În decembrie, un consiliu investit de Secretarul General Ban Ki Moon a descoperit că reacțiile ONU la rapoartele inițiale despre abuzurile sexuale comise de soldații francezi împotriva copiilor ar trebui considerate niște „eșecuri instituționale grave”. Săptămâna aceasta s-a dovedit că respectivele cazuri, care au început la scurt timp după ce francezii au ajuns în Republica Centrală Africană la sfârșitul lui 2013, sunt doar vârful aisbergului.

Conform grupării AIDS Free World, UNICEF a intervievat luna aceasta 98 de fete dintr-o singură provincie și toate au zis că au fost abuzate de mediatorii internaționali.

Trei fete i-au zis unui ofițer pentru drepturile omului că, în 2014, „ele și încă o fată au fost legate și dezbrăcate de un comandant militar din forțele Sangaris.” Apoi au fost obligate să facă sex cu un câine și au primit nouă dolari ca să-și țină gura.

A patra fată a murit mai târziu din cauza unei boli necunoscute, a informat AIDS Free World într-un comunicat de presă. Una dintre supraviețuitoare a zis că a fost poreclită „câinele Sangarilor de oamenii din comunitatea ei.

Valul de abuzuri descoperite de personalul UNICEF a șocat Națiunile Unite. Incidentul atribuit forțelor franceze e foarte alarmant, deoarece sugerează că și comandanții au fost implicați în cazuri de abuz sexual, care probabil au avut loc într-o locație centrală cu mulți martori.

Luni, purtătorul de cuvânt a Națiunilor Unite, Stephane Dujarric a zis că organizația a trimis o delegație la prefectura din Kemo ca să investigheze incidentele petrecute între 2014 și 2015. Cele mai recente incidente, a zis Dujarric, au fost comise de mediatori din Burundi și Maroc.

Dujarric a zis că numai în primele trei luni ale acestui an, MINUSCA a emis 25 de acuzații diferite. Descoperirile echipei UNICEF sugerează că misiunea s-ar putea confrunta cu peste o sută de cazuri de abuz sexual – o cifră cutremurătoare pentru ONU, care trâmbița anul trecut că a reușit să scadă frecvența cazurilor de exploatare și abuz sexual.

Într-un comunicat lansat joi, reprezentanta drepturilor omului la ONU, Zeid Raad al-Hussein a numit ultimele acuzații „zguduitoare.

„Luăm aceste acuzații odioase foarte în serios”, a zis Zeid. E esențial ca victimele să primească grija și protecția necesare.”

Pe parcursul scandalului din Republica Centrală Africană a demisionat deja fostul Reprezentant Special al lui Ban și directorul MINUSCA, Babacar Gaye, și au fost expulzați opt sute de mediatori din Republica Democrată Congo. Forțele congoleze, care erau deja implicate în abuzuri ale drepturilor omului înainte să fie utilizate de MINUSCA, au fost scoase din țară de Ban după mai multe acuzații de abuz sexual. Ultimele acuzații par să implice alte trupe.

Miercuri, Franța a declarat că își va încheia intervenția militară în țară până la sfârșitul acestui an. Folosite inițial pentru a calma conflictele intense între rebelii musulmani Seleka și milițiile creștine anti-balaka, forțele Sangaris au devenit de atunci – la fel ca și MINUSCA – sinonime cu abuzul sexual. Autoritățile franceze au zis că investighează cazurile inițiale de la sfârșitul lui 2013 și începutul lui 2014, dar au oferit puține detalii și nu au anunțat dacă au găsit vinovații.

Citeste si:  Andrei Ștefănescu, întâlniri cu animale periculoase, la ”Asia Express”: ”Când s-a apropiat de mine o cobra..."
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

Trackbacks/Pingbacks

 1. Decizie socanta a unui tribunal din Austria – Stiri Online – Daily News Romania - august 18, 2017

  […] 3 metri. Politistii l-au arestat pe lor, iar in timpul interogatoriului barbatul a spus ca a avut “o urgenta sexuala”, intrucat nu mai facuse sex de 4 luni. Agresorul, care a intrat in tara pe 5 septembrie prin […]

Leave a Reply

 1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
 2. De ce poartă Nina colanţi?
 3. Home page
 4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
 5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
 6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
 7. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice
 8. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube