Bizar

Misterul omului care nu a existat, neelucidat până în prezent


Un adevărat mister s-a țesut în jurul poveștii lui Paul Lachlan, care a fost găsit mort în apartamentul său din Sydney, Australia, în noiembrie 2014. Poliția a pornit o investigație în privința sa, dar a constatat cu stupoare că Paul Lachlan nu exista, probabil acesta nefiind numele său real, potrivit Daily Mail.

El își plătea toate cheltuielile cu bani lichizi și nu avea niciun fel de documente oficiale australiene. El a lucrat odată, cu mai mulți ani în urmă pentru compania Lifeline. Poliția nu a reușit să-l identifice pe bărbatul care avea 46 de ani atunci când a murit. Câteva indicii descoperite au arătat că, probabil acesta era din zona Manchester, Marea Britanie. După moartea sa, care nu a fost considerată suspicioasă, poliția a început o anchetă extinsă, în efortul de a-i stabili identitatea.

 

Misterul unui om neidentificat, in Australia

 

În decembrie 2015, poliția a oferit câteva detalii ale investigației. Se crede că bărbatul a sosit în Australia prin anii ’90 din Marea Britanie, dar nu a găsit alte detalii despre mișcările sale. Nici chiar Serviciul de imigrări nu a găsit nicio dovadă a intrării lui Paul Lachlan în țară – nici pașaport, nici documente de transport.

În ultimii șase ani, el nu a lucrat, conform publicației The Daily Telegraph. Cu niciun venit aparent, bărbatul a reușit totuși să-și plătească chiria unui apartament. El a făcut doar plăți în numerar și nu a avut carduri bancare sau de credit, a anunțat poliția locală.

Poliția a stabilit că bărbatul care a purtat numele de Paul Lachlan a lucrat pentru Lifeline între anii 1995 și 2001 și pe plajele din nordul orașului Sydney, pentru o perioadă de timp. Conform presei australiene, singurele documente găsite de poliție în apartamentul său au fost un card medical și o legitimație de membru al unei săli de gimnastică.

Investigațiile au arătat că Paul Lachlan nu a fost implicat în niciun fel de activități criminale în Australia. În decembrie, poliția a făcut apel la populație pentru a ajuta la identificarea bărbatului sau la găsirea unor eventuale rude. Anchetatorii au afirmat că acest caz a suscitat interes atât în Australia cât și la Manchester, în Marea Britanie. Ancheta continuă, până când misterul identității bărbatului va fi dezlegat.

 

Originally posted 2016-01-03 01:17:53.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.