Descoperire ce dezleagă unul dintre cele mai mari mistere ale Ierusalimului

Acum, „unul dintre cele mai importante mistere arheologice” a fost dezlegat, a anunțat Autoritatea de Antichități din Israel. Acra, fosta citadelă greacă din secolul al II-lea î.Hr., a fost descoperită, potrivit The Junior College News Paper. Acra, care a fost ocupată de către mercenari și iudeii greci, a fost construită pentru a consolida controlul Imperiului Seleucid asupra Ierusalimului. Existența fortăreței a fost consemnată în documentele istorice, dar arheologii și istoricii nu căzuseră de acord, până acum, asupra locului acesteia.   Așezarea exactă a citadelei Acra, de unde regele Antioch Epifanul a condus Ierusalimul și templele iudaice, a fost un mister pentru cercetători, în ultimii 100 de ani. Scrierile istoricului Flavius Josephus par să susțină concluziile arheologilor. După mai bine de 10 ani de săpături arheologice, fortăreața a fost descoperită în orașul lui David, care se întinde la sud de zidurile vechii așezări și a Muntelui Templului din Ierusalim. Descoperire senzationala facuta la Ierusalim Oamenii de știință au descoperit în ultimele luni rămășițele unei cetăți în orașul lui David din Ierusalim, despre care se crede că a fost Acra, un bastion al grecilor care a controlat regiunea între secolul al III-lea î.Hr. și secolul al II-lea î.Hr. În Cartea macabeilor se scrie că ”ei au construit orașul lui David, ridicând un zid mare și solid, cu turnuri puternice, înălțând o cetate”, conform Jerusalem Post.
Citeste si:  Cum a încercat Putin să controleze internetul
  „Această descoperire senzațională ne permite pentru prima dată să reconstituim structura așezării orașului, în ajunul revoltei macabeilor din anul 167 î.Hr.”, a declarat dr. Doron Ben-Ami, Yana Tchekhanovets și Salome Cohen, arheologii care au condus cercetările.   Monedele găsite într-un zid din Acra arată că fortăreața a rămas intactă în timpul domniei lui Antioch al IV-lea până în vremea lui Antioch al VII-lea (139-129 î.Hr.). Antioch este amintit în tradiția iudaică ca un personaj negativ al sărbătorii Hanuka, care a încercat să interzică ritualurile religioase ale iudeilor, ceea ce a dus la revolta macabeilor. Arheologii vor continua să excaveze și să investigheze ruinele fostei citadele din Acra.  
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’
  8. Tratamente naturale foarte eficiente pentru arsuri