Decese de care nimeni nu se face vinovat

Printre talentele ascunse ale românilor se numără și acela că, în cazul unor tragedii care puteau fi evitate lejer, sunt capabili să le explice oamenilor că absolut nimeni nu este vinovat. Cel mai recent exemplu este cel al femeii care vinerea trecută s-a aruncat de pe un bloc din centrul Bucureștiului, după ce a stat cocoțată acolo 35 de ore. Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, a concluzionat senin că nimeni nu se face vinovat de tragedie. El a declarat că toate procedurile legale au fost urmate întocmai și că victima a fost la un pas să rămână în viață, numai că aceasta s-a hotărât să sară-n gol fix în momentul în care se încerca umflarea pernei de salvare, în liniște, pentru ca femeia să nu fie deranjată de zgomot. Fără să vrea, Arafat a identificat, totuși, vinovatul: mortul, care se afla într-o situație precară, atât din punct de vedere financiar, cât și medical. Cred și eu că nu te simți deloc bine după 35 de ore petrecute pe acoperișul unui bloc. Dacă ai impresia că ăsta este primul incident de care nu e nimeni răspunzător, te înșeli. Avem deja tradiție în sportul ăsta.

SUPREMAȚIA LIFTURILOR

Liftul ucigaș În anul 2007, de Ziua Femeii, o tânără de 16 ani, internată la Spitalul „Marie Curie”, s-a grăbit să prindă un lift care se pregătea să urce. Ușile s-au închis, iar corpul Dorinei, care urma să devină mamă pentru a doua oară (da, ai citit corect, la 16 ani), a rămas blocat între ele, cu capul și un picior pe-afară. Deși în aceste condiții liftul n-ar fi trebuit să pornească, el a pornit misterios. Pentru că ascensorul nu era dotat cu buton de alarmă sau de blocare, ceilalți trei pasageri n-au avut cum să-l oprească, așa că au privit cum fata a fost târâtă două etaje, până când un angajat a observat scena și a tăiat siguranța liftului. A fost cam târziu, tânăra era deja moartă, strivită între ușile liftului buclucaș. Ancheta După tragedie, a fost demarată o anchetă pentru stabilirea celor responsabili. Se pare că, la momentul accidentului, în spital se afla o echipă de la firma de întreținere, numai că băieții erau ocupați cu un alt lift defect. Alexandru Szilveszter, inspectorul de la ISCIR (instituția de stat care e responsabilă pentru asigurarea funcționării instalațiilor și echipamentelor) a declarat că liftul era în regulă, că fusese recent modernizat și că urma să fie verificat în martie 2008. Până la urmă, el a admis că habar n-are ce s-a întâmplat și a adus în discuție un alt aspect: anume că, de multe ori, oamenii confundă butoanele din lift cu păcănelele: apasă ca disperații, ca să păcălească ascensorul să plece cu ușile deschise. După șase ani Soțul tinerei afirmă, la aproape șase ani de la moartea Dorinei, că revizia liftului n-ar fi fost la zi și că responsabili ar fi cei de la firma de întreținere. Însă reprezentanții acesteia ar fi declarat la poliție că vina aparține exclusiv mortului, care ar fi forțat liftul. Cazul n-a fost încă soluționat, între timp firma de întreținere a intrat în insolvență și, ca haosul să fie complet, s-ar părea că liftul n-a fost reparat nici până în 2013. Concluzie Vinovat pentru accident este liftul, în complicitate cu mortul, care ar fi putut foarte bine să urce și pe scări.

DOI OAMENI AU MURIT PE UN DRUM EUROPEAN DIN CAUZA UNEI GROPI ÎN CAROSABIL

O groapă imensă i s-a ivit în față unui șofer vrâncean În timp ce circula pe E 584, înainte de intrarea în localitatea Bărăganu, un șofer din Odobești, Vrancea, a observat că-n fața lui, pe carosabil, este o groapă imensă. Omul nostru a tras de volan ca să o ocolească, numai că, după această manevră, autoturismul pe care-l conducea a ajuns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu o altă mașină. Impactul a fost fatal. Atât pentru conducătorul care a vrut să fenteze craterul, cât și pentru pasagerul din dreapta sa, amândoi murind pe loc. Șoferii sesizaseră autoritățile de existența gropii La puțin timp după producerea accidentului, mai mulți șoferi care trecuseră pe drumul DE 584 au sunat la redacția unui ziar local ca să se plângă că și ei au fost la un pas să crape din cauza craterului de pe șosea. Unul dintre ei a spus că a făcut, în dimineața acelei zile, o sesizare la 112 și că de acolo a fost redirecționat către Poliția din Însurăței, apoi către Postul de Poliție din Bărăganu. Aceștia urmau să-i anunțe pe cei de la Drumuri Naționale de existența gropii, însă nu au mai apucat. Problema a fost că cei de la SDN Brăila n-au putut fi contactați în timp util, pentru că telefonul instituției a sunat permanent ocupat. Cei de la SDN Brăila se disculpă. Doinița Corban, șeful instituției, spune că nu a fost făcută nicio sesizare la dispeceratul unității. În plus, din ce știa dânsa, șoseaua era în stare bună de funcționare și în garanție, iar responsabilitatea tuturor reparațiilor revine firmei constructoare. De altfel, reprezentanții firmei au fost cei care au astupat groapa, dar nu au făcut-o prea bine. După câteva ore, groapa începuse să ia din nou adâncime, pentru că materialul cu care fusese astupată se lipise de roțile mașinilor. Spre seară, groapa era din ce în ce mai adâncă și nesemnalizată decât cu avariile unui polițist din zonă. Concluzie Logic, vinovat de toată această situație se face nesimțitul care a ținut ocupată linia de telefon de la dispeceratul SDN Brăila.

A MURIT ÎN CURTEA SPITALULUI, CU DOUĂ AMBULANȚE LÂNGĂ EL

A decedat după o plimbare între spitale În luna noiembrie a anului 2011, Dumitru Roșu, un bărbat de 76 de ani, a coborât din taxi în fața spitalului ieșean „Parhon”, cu gândul să meargă la un consult urologic.Bătrânul venea de la un alt spital local, „Sfântul Spiridon”, unde fusese internat timp de zece zile. Când s-a dat jos din mașină, omului i s-a făcut rău, n-a mai putut să se țină pe picioare, așa că s-a sprijinit de unul din zidurile unității medicale. Niciuna din cele două ambulanțe aflate la câțiva pași de bătrân n-au intervenit, iar în cele din urmă omul nostru a dat colțul chiar acolo, în curtea spitalului, rezemat de zid. Reacții și o anchetă finalizată în două zile Managerul spitalului „Parhon”, Adrian Covic, a declarat: „La mine, la Triaj, pacientul a ajuns deja mort. Trebuie luați la rost niște nemernici și nesimțiți de la Ambulanță, care trec pe lângă un om căzut și nu fac nimic!”. Serviciul Județean de Ambulanță Iași a declanșat o anchetă care a durat două zile, în urma căreia s-a stabilitnu există culpă medicală, deci nimeni nu se face responsabil de moartea omului. Fotografiile cu bătrânul căzut lângă zid, la doar câțiva metri de cele două mașini ale ambulanței, au fost considerate ca fiind „irelevante”, iar ambulanțierilor nu li s-a găsit absolut nicio vină. Concluzie Vinovat pentru moartea bătrânului este zidul, care era mai aproape de pacient decât ambulanțele și ar fi trebuit să acorde primul ajutor.

O FEMEIE A MURIT SFÂȘIATĂ DE CÂINI ÎN CURTEA ADP SECTOR 5

A intrat să ridice un container din curtea ADP-ului și a fost atacată de 15 câini În luna ianuarie a anului 2013, Taniușa Stachievici, de 56 de ani, a intrat în sediul ADP Sector 5 ca să ridice un container pentru colectarea materialelor nefolosibile. Femeia,care era angajata unei firme constănțene de deșeuri ce urma să deschidă un punct de lucru în București, n-a mai apucat să și iasă din sediul ADP, fiind sfâșiată de câinii aflați în curtea instituției. Ea a fost găsită a doua zi, cu plăgi pe tot corpul, cu câteva coaste fracturate și cu un umăr dislocat. A fost transportată la spital, însă în ciuda eforturilor medicilor, care i-au făcut un transplant de piele și au supus-o la trei intervenții chirurgicale, a decedat două zile mai târziu. Medicul Ioan Florescu, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” a declarat că acesta este unul din cele mai grave cazuri pe care le-a întâlnit în cariera sa. Pasarea vinei de la unul la altul Cei care ar fi trebuit să răspundă pentru moartea femeii au pasat responsabilitatea unul altuia. Primarul sectorului 5, Marean Vanghelie, cel în subordinea căruia se află ADP-ul în cauză, s-a disculpat imediat, n-a vrut să dea vina pe nimeni, însă l-a tras puțin de urechi pe mort: „Nu există reglementări care să-mi permită să mă ocup de acest caz. Nu am atribuții, n-am direcții și n-am oameni. Este un ghinion ce s-a întâmplat. Nu dau vina pe nimeni, dar doamna care a decedat nu a intrat pe ușă„. Mihai Atănăsoaie, prefectul Bucureștiului, a preluat mingea pe piept și a șutat-o repejor în careul primăriei, susținând că cei de acolo trebuie să se ocupe de situația câinilor fără stăpân. De acolo, primarul Oprescu a degajat balonul cu disperare. El a subliniat că problema câinilor maidanezi este de actualitate, a arătat că animalele fără stăpân sunt sterilizate și a dat mingea mai departe, către asociațiile de protecția a animalelor, pe care edilul capitalei le-a acuzat că semnează că iau în îngrijire câinii, dar ulterior le dau drumul pe stradă. Iar câinii se aciuează unde au chef, de exemplu în curtea ADP-ului. După ce au investigat cazul, polițiștii au descoperit că trei dintre cei cincispreze câini care au devorat-o pe femeie ar fi fost adoptați de o asociație pentru protecția animalelor. Odată ce s-au trezit cu bășica în terenul lor, și reprezentanții ONG-ului au retrimis-o în careul advers, susținând că ei nu au nicio responsabilitate, că în cazul femeii nu e vorba despre câini abandonați, ci despre niște animale prezente permanent în sediul unei instituții publice. Adevărații vinovați În cele din urmă, răspunzători vor fi găsiți containerul și mortul. Containerul pentru că a fost prea leneș și n-a ieșit singurel din sediul ADP, iar victima pentru că n-ar fi trebuit să o ardă cu un container puturos.

PIERDUȚI ÎN APUSENI

Avionul prăbușit în munți a fost localizat după mai bine de cinci ore Pe 20 ianuarie 2014, un avion care transporta o echipă de medici la Oradea, de unde ar fi trebuit să preia organele unui donator aflat în moarte cerebrală, s-a prăbușit undeva în Munții Apuseni, la granița dintre județele Cluj și Alba. Știm cu toții ce s-a întâmplat, presa și televiziunile au vuit săptămâni în șir pe acest subiect. Toți cei șapte pasageri au supraviețuit impactului, însă doi dintre ei, pilotul Adrian Iovan și Aurelia Ion, studentă la Medicină, și-au pierdut viața câteva ore mai târziu, pentru că au nu au fost găsiți în timp util și n-au putut beneficia de îngrijiri medicale. Deși avionul s-a prăbușit la ora 16:45, ela fost localizat abia după cinci ore, de către un pădurar din zonă, pe care-l chema Argentin. Ancheta e în impas Deși au trecut șaisprezece luni de la accident, încă n-au fost identificați vinovații. Pentru început, s-au strâns foarte multe informații. Pe parcursul a 2354 de ore, au fost audiatepeste 200 de persoane și s-au cerut reacții din partea a peste 40 de insituții ale statului. Raed Arafat, cel care la vremea prăbușirii avionului era secretar de stat în Ministerul Sănătății, declaracă nu comentează nimic până când procurorii nu vor veni cu o concluzie. Se pare că o să mai întârzie puțin concluzia, pentru că, între timp, anchetatoriiinvestighează cine a pilotat de fapt avionul. Acum nu mai sunt siguri că Adrian Iovan era pilotul, pentru că acesta s-ar fi aflat în dreapta, iar acolo de obicei este locul copilotului. Pronostic – Cine va fi găsit vinovat În principiu, nimeni. Totuși, după atâtea ore de muncă și atâția oameni audiați, anchetatorii vor trebui să iasă cândva cu o explicație. Eu merg pe următorul pronostic. Vina va fi împărțită în trei: 25% va fi acopilotului, oricare ar fi el, 25% a lui Argentin, pădurarul care ar fi trebuit să localizeze mult mai devreme aeronava, și 50% a creaturii extraterestre care a preluat controlul avionului și apoi i-a indus în eroare pe salvatori. Între timp, familia Aureliei a primit de la firma de asigurări, se estimează, cam 287 000 de euro. Bani așa picați din cer nu îi doresc nimănui.  
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  8. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea: