De ce tinerele femei americane se alătură ISIS şi cum ajung ele sclave sexuale

Spre sfârşitul secolului, occidentalii care au fugit din ţările lor de origine pentru a lupta în Afganistan sau Bosnia aveau în comun o caracteristică principală: erau toţi bărbaţi. Recruţii de astăzi în schimb prezintă o schimbare demografică dramatică. Cei mai mulţi sunt la limita dintre adolescenţă şi maturitate, dar surprinzător este faptul că un procent semnificativ sunt de sex feminin. Ele se întâlnesc de multe ori online cu recrutorii terorişti, pe chat-uri secrete, care uneori dezvăluie conversaţii halucinante. De exemplu, o tânără convinsă online să se alăture mişcării a pus o întrebare năucitoare recrutorului: „Ai uscător de păr, sau ar trebui să aduc unul?”. Platforma de ştiri online MSN News publică o fină analiză făcută de The Washington Post dedicată acestui fenomen. Femei musulmane obligate să poarte burka Îngrijorător este faptul că, potrivit unui raport, din şapte recruţi una este femeie. Se estimează că aproximativ 4.500 de occidentali au renunţat la ţara de origine pentru a se alătura Statului Islamic sau altor grupuri jihadiste sunite din Siria sau Irak. Cercetătorii de la New America, un grup consultativ de experți independenți din Washington DC, au analizat datele colectate în 474 dintre aceste cazuri. Ei au descoperit în aceste înregistrări că un număr fără precedent de femei radicalizate se alătură acestor grupuri. „Ele apar adesea a fi adolescente tipice”, a spus Brigitte Lebans Nacos, profesoară de științe politice la Universitatea Columbia care studiază terorismul. „Întreabă despre uscătoare de păr, caută romantismul. Sunt fane ISIS, la fel cum alţii sunt fani ai stelelor pop”.
Citeste si:  Adolescentă obligată să mănânce propria vomă
  Ca să poţi înţelege un fenomen, trebuie să-l studiezi în profunzime, şi exact acesta este lucrul pe care cercetătorii americani dar şi de pe întregul mapamond îl fac acum. Lumea a constatat cu stupoare că miile de miliarde de dolari investite în armament sunt egale cu zero în faţa acestui fenomen. O singură celulă de jihadişti înarmaţi şi motivaţi pot provoca masacre precum cele din Paris.   Studiile au relevat că vârsta medie a femeilor în setul de date al cercetătorilor de la New America este de 21 de ani. O treime dintre femeile convertite sunt adolescente. Odată ajunse în teritoriile controlate de aceşti islamişti, întregul tablou imaginat de ele se schimbă radical. Realitatea întâlnită aici este probabil departe cea avută în conversaţiile online anterioare. Regulile stricte impuse femeilor în aceste comunităţi sunt înfiorătoare.   Femeile din califat nu pot părăsi casele fără permisiunea soţului lor. Cele care îşi pierd soţii în luptă sunt obligate să se recăsătorească rapid sau sunt transformate în sclave sexuale. Charlie Winter, cercetător principal la Fundaţia Quilliam din Londra a tradus un document în care se arată că fetiţele începând de la nouă ani se pot căsători, deoarece „Creatorul a decis că nu există nici o responsabilitate mai mare pentru ea decât aceea de a fi soţie pentru soţul ei”.
Citeste si:  De ce ISIS nu va muri Niciodata - Imagini Socante
Kevin Sullivan, un reputat jurnalist de la Washington Post, a vizitat recent o tabără de refugiaţi din Iordania, unde s-a întâlnit cu femeile care au scăpat de teroarea din Statul Islamic. Interviurile sale demonstrează că femeile din califat sunt tratate ca cetăţeni de rangul doi. Odată ce aceste femei au ajuns acolo, din motivele expuse anterior, se confruntă rapid cu un sistem instituţionalizat, unde nevestele luptătorilor sunt tratate ca simple obiecte, ce sunt obligate să facă sex şi copii. Sullivan a mai scris că: „Multe femei găsesc acolo restricţii extreme, ruşinoase şi terifiante”.
 
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator