Bizar

Cele mai terifiante experimente medicale făcute pe oameni în perioada hitleristă


În numele descoperirilor științifice, dezvoltării armamentului din timpul războiului și al progresului în medicină, prizonierii din lagărele de concentrare naziste au fost supuși unor experimente înfiorătoare, care s-au sfârșit cu mutilarea, sechelele pe viață sau moartea subiecților. În spatele acestor motive însă, s-a mai aflat și ambiția regimului nazist de a căuta dovezi clare pentru a-și susține în continuare ideologia rasistă. Așa se explică de ce evreii, țiganii și chiar homosexualii au avut parte de cele mai dure tratamente și au fost supuși celor mai groaznice chinuri.

 

Potrivit site-ului descoperă.ro, un astfel de experiment de-a dreptul șocant, a fost făcut în lagărul de la Ravensbruck și a avut ca scop transplantul de organe de la un om la altul, fără anestezie. În țipetele sfâșietoare ale victimelor, doctorii studiau efectele transplantului de piele, unghii, mușchi sau oase.

Prizonierii lagărelor de concentrare naziste

Un alt experiment inuman a fost făcut pe prizonierii din lagărele Auschwitz-Birkenau și Dachau, în anul 1941, cadrele medicale încercând să găsească un tratament eficace pentru hipotermie. Prizonierii erau dezbrăcați și aruncați în bazine cu apă rece, în care erau obligați să stea chiar și câte 5 ore sau erau ținuți în zăpadă, fără haine, la o temperatură de minus 6 grade Celsius. Tot la Dachau, prizonierii au fost infestați intenționat cu malarie, pentru a deveni astfel cobaii pe care se vor face numeroase teste, în vederea obținerii unui tratament eficient împotriva acestei boli.

 

O altă modalitate prin care prizonierii erau chinuiți, a fost utilizarea otrăvii. În lagărul de concentrare Buchenwald s-a folosit această metodă pentru a studia efectele substanțelor toxice asupra organismului uman. Prizonierii au fost împușcați cu gloanțe otrăvite sau li s-a oferit mâncare otrăvită, urmând ca apoi să fie supuși autopsiei, pentru studiu.

 

Pentru a opri reproducerea acestora, peste 400.000 de țigani și evrei au fost sterilizați prin intermediul radiațiilor. Cei care nu au murit în urma acestui experiment, au suferit mai târziu de sângerări vaginale sau cancer de col uterin ori testicular.

 

Cel mai teribil experiment a fost făcut în lagărul de la Buchenwald, pentru ca naziștii să poată afla care este efectul bombelor asupra organismului uman. Asupra prizonierilor s-a aruncat fosfor, după care li s-a dat, pur și simplu, foc.

 

Lăsând deoparte motivele invocate de cercetătorii hitleriști în vederea experimentelor, este absolut limpede că nu acestea au fost în prim-plan. Primordială a fost ura infinită pentru evrei, țigani sau homosexuali, iar naziștii s-au folosit de știință pentru a schingiui și a ucide.

Originally posted 2015-11-04 08:02:18.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.