Cea mai valoroasă comoară din istorie

Epava galionului spaniol scufundat în Marea Caraibelor în urmă cu peste 300 de ani, care transporta o valoroasă comoară a fost descoperit lângă orașul Cartagena din Columbia, scrie Gizmodo. Numit San Jose, vasul era încărcat cu aur, argint și bijuterii, care ar valora azi între 4 și 17 miliarde de dolari.   Președintele Columbiei Juan Manuel Santos a făcut anunțul descoperirii pe rețeaua de socializare Twitter. ”Vești importante! Am găsit galionul San Jose”. Acest mesaj a fost urmat de o conferință de presă, în care au fost prezentate mai multe detalii despre extraordinara descoperire. Santos a declarat că descoperirea ”constituie una dintre cele mai mari – dacă nu cea mai mare descoperire a unei comori subacvatice din istoria omenirii”. Nava San Jose a fost atacată și scufundată de un un vas britanic în iunie 1708.   Comoara din aur uriasa descoperita in Columbia   În timpul luptei, galionul a suportat mai multe explozii, care au omorât cea mai mare parte a echipajului. Nava transporta aur, argint și bijuterii din coloniile din America de Sud, fiind în drum spre Spania, pentru a ajuta financiar fregatele regale în timpul Războiului de succesiune.
Citeste si:  O noapte de pasiune alaturi de iubita sa l-a costat scump
  Mulți ani, drept pentru care locul exact al epavei nu a fost dezvăluit, anunțându-se doar că ea a fost descoperită în apropiere de Cartagena. Comoara de pe navă era compusă din milioane de monede de aur, lingouri și pietre prețioase. Scufundarea galionului San Jose a însemnat o puternică lovitură militară și financiară pentru Spania.   Se așteaptă ca recuperarea întregii comori să dureze mai mulți ani, iar bătălia juridică privind apartenența acesteia este în curs de desfășurare. Guvernul columbian a avut o lungă dispută cu compania Sea Search Armada (SSA) din Statele Unite, asupra drepturilor asupra comorii. O echipă a SSA ar fi descoperit epava în anul 1981.   Potrivit BBC, SSA ar fi pretins miliarde de dolari despăgubiri pentru încălcarea contractului cu guvernul Columbiei. Totuși, un tribunal din Statele Unite ar fi decis că galionul a fost proprietatea statului columbian. Cu toate acestea, SSA poate cere jumătate din valoarea comorii, conform CNN.  
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  2. Home page
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  7. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’
  8. Tratamente naturale foarte eficiente pentru arsuri