Bărbatul care şi-a injectat o bacterie veche de milioane de ani

Anatoli Brouchkov este un tip tăcut cu păr cărunt, iar, când surâde, ochii lui se luminează aşa de tare, încât ai impresia că e pe burtă de râs. Dacă l-ai întâlni pe stradă, nu ţi-ai da seama în veci că şi-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani, doar ca să vadă ce se poate întâmpla.  

Conform lui, se simte mai sănătos şi mai puţin obosit ca niciodată. Cea mai celebră afirmaţie a lui este că n-a mai avut nicio răceală de doi ani, lucru despre care el spune că s-ar putea să aibă sau nu legătură cu bacteria pe care şi-a injectat-o în corp.

Bacteria în cauză se numeşte Bacilul F şi a fost extrasă de Brouchkov dintr-o mostră de permafrost, prelevată de pe Muntele Mamut din regiunea Yakutsk din nordul Siberiei, în 2009. Brouchkov este de părere că bacteria nu doar că a fost conservată perfect timp de mii de ani, dar a şi proliferat în acele condiţii.

Citeste si:  Amendat pentru ca a sunat la 112 pentru a verifica legalitatea unui camion cu lemne.

Conform lui Brouchkov, Bacilul F are un mecanism care i-a permis să supravieţuiască atât de mult timp sub gheaţă, iar acelaşi mecanism poate fi folosit pentru a extinde speranţa de viaţă a oamenilor, poate chiar la infinit, într-o bună zi. În cadrul unor experimente, Brouchkov spune că a injectat şoareci femele cu bateria respectivă şi că aceasta le-ar fi permis cobailor să se reproducă la o vârstă mult mai înaintată decât cea normală. Muştele pe care le-a expus la bacterie, a declarat el pentru The Siberian Times, au prezentat şi ele „efecte pozitive”.

Problema este că omul de ştiinţă nu a identificat încă mecanismul respectiv.

Brouchkov nu este singurul cercetător are analizează bacterii antice extrase din adâncurile îngheţate ale regiunilor din extrema nordică a lumii, deşi s-ar putea să fie singurul care face asta cu scopul de a descoperi viaţa veşnică. Decenii la rând, oamenii de ştiinţă au recuperat bacterii din permafrostul siberian şi le-au analizat proprietăţile. Institutul american CDC a analizat un virus preistoric gigant (i se spune „gigant” pentru că poate fi observat cu un microscop normal) recuperat din permafrost, într-un laborator secret, în septembrie, de exemplu. Anul trecut, cercetătorii din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe au descrifrat codul genetic al unei plasmide rezistente la tratament, pe care au izolat-o de o bacterie găsită în permafrost.

Citeste si:  Halloween, sărbatoare creștina sau păgâna?

Asemenea viruşi antici sunt incredibil de complecşi. Aceştia au sute şi sute de gene care produc proteine. Virusul gripal are doar opt asemenea gene, prin comparaţie. Pe scurt, sunt multe lucruri pe care nu le ştim despre aceste forme de viaţă.

Opiniile lui Brouchkov, cum că bacteriile antice sunt secretul vieţii veşnice, sunt marginale. Când am citit prima dată despre el, în urmă cu câteva luni, prima mea reacţie a fost: Tipul ăsta e pe bune? Ca să aflu, i-am trimis un mail, în speranţa că poate o să purtăm o conversaţie la telefon. Norocul, însă, a făcut ca Brouchkov să ţină, recent, o conferinţă la Montreal şi să viziteze Toronto pentru o zi.

L-am convins pe Brouchkov să treacă pe la noi, am desfăcut o sticlă de votcă şi am închinat-o libertăţii şi vieţii veşnice.

 
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  8. Ce afaceri are Geanina Ilieș. Cea mai ”hot” vedetă de la Ferma a povestit din ce face bani!